تهدید به اقدام نظامی

بیست کشور جهان متعهد شده‌اند که برای وادار کردن کره‌شمالی به کنار گذاشتن برنامه تسلیحات هسته‌ای و موشکی خود تحریم‌های شدیدتری را علیه این کشور به اجرا بگذارند‌.
ایالات متحده آمریکا و متحدانش در جریان نشست ونکوور به اتخاذ تدابیر سخت‌تر متعهد شدند تا اجازه دور زدن تحریم‌ها را به کره‌شمالی ندهند و از جمله آنها عملیات‌های امنیت دریایی برای جلوگیری از قاچاق دریایی است‌. نشست یک‌روزه مقامات و نمایندگان بیست کشور عضو ائتلاف بین‌المللی در جنگ کره به میزبانی ایالات متحده و کانادا در ونکوور برگزار شد و هدف از آن یافتن راه‌هایی برای افزایش هرچه بیشتر فشار بر حکومت کره‌شمالی و کیم جونگ اون بود‌.
جنگ کره در سال ۱۹۵۰ با حمله نیروهای کره‌شمالی به جنوب به منظور دستیابی به وحدت دو کره آغاز شد‌. در این جنگ، یک ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا و با تایید سازمان ملل حمایت از کره‌جنوبی را برعهده داشت و اتحاد شوروی سابق و جمهوری خلق چین کره‌شمالی حامیان کره‌شمالی بودند‌. جنگ کره در سال ۱۹۵۳ با توافقنامه ترک مخاصمه پایان یافت، اما هنوز بین ایالات متحده و کره‌جنوبی با کره‌شمالی معاهده نهایی صلح امضا نشده است‌.
وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در نشست ونکوور با تاکید بر غیرقابل قبول بودن تبدیل کره‌شمالی به یک قدرت اتمی، هشدار داد در صورتی که آن کشور به مذاکره برای خلع سلاح اتمی تن در ندهد، احتمال واکنش نظامی را نباید نادیده بگیرد‌.


در حالی که برخی منابع خبری گفته‌اند در میان مقامات آمریکایی موضوع احتمال عملیات نظامی تنبیهی پیشگیرانه علیه کره‌شمالی، از جمله حمله به تاسیسات اتمی آن کشور مورد بحث بوده اما تیلرسون از تایید این گزارش‌ها خودداری کرد‌. او در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت مایل نیست درباره موضوعی اظهار نظر کند که شورای امنیت ملی و رییس‌جمهوری آمریکا هنوز درباره آن تصمیمی نگرفته‌اند‌.
وزیر خارجه آمریکا در عین حال گفت که تهدید کره‌شمالی در منطقه و جهان رو به افزایش است و هشدار داد اگر حکومت کره‌شمالی راه تعامل، گفت‌وگو و مذاکره را در پیش نگیرد ممکن است باعث به جریان افتادن گزینه دیگری شود‌. او گفت که در نهایت، بهترین گزینه برای کره‌شمالی انتخاب مذاکره برای حل بحران کنونی است‌.
شرکت‌کنندگان در نشست ونکوور در بیانیه پایانی خود تاکید کردند قبل از هرچیز لازم است اطمینان حاصل شود که تحریم‌های شورای امنیت علیه کره‌شمالی به‌طور کامل از سوی تمامی کشورهای جهان رعایت می‌شود و افزودند که در عین حال باید تصمیمات دیگری برای وضع تحریم‌های یک‌جانبه و اقداماتی فراتر از مصوبات شورای امنیت مورد بررسی قرار گیرد‌. در این بیانیه آمده که چین و روسیه نیز باید درک کنند که ملزم به رعایت کامل تمامی تحریم‌های بین‌المللی هستند‌. برخی منابع غربی این دو کشور را متهم کرده‌اند که تحریم‌های بین‌المللی را به‌طور کامل به اجرا نمی‌گذارند‌.
جشن سال نو در کره‌شمالی در برابر ماکت موشک دوربرد- به گفته حکومت کره‌شمالی مردم برای حفظ دستاوردهای هسته‌ای و موشکی آماده قبول سختی‌های ناشی از تحریم هستند‌.
وزیر خارجه آمریکا به خصوص لزوم نظارت کامل کشورهای شرکت‌کننده برای جلوگیری از حرکت کشتی‌های تجاری تحریم‌شکن به سوی کره‌شمالی را یادآور شد و افزود باید به کره‌شمالی تفهیم شود که «هر تخلف جدیدی، تبعات جدیدی در پی خواهد داشت‌. اخیرا نیروی دریایی کره‌جنوبی دو کشتی حامل نفت قاچاق برای کره‌شمالی را توقیف کرد‌.
اجرای مصوبات شورای امنیت سازمان ملل در مورد تحریم یک کشور برای تمامی کشورهای عضو سازمان ملل الزام‌آور است و معمولا قطعنامه‌های شورا در این زمینه از تمامی کشورهای جهان می‌خواهد به هر نحو ممکن برای اجرایی شدن این تحریم‌ها و جلوگیری از نقض آنها تلاش کند‌.
در واکنش به برگزاری این نشست، روزنامه دولتی زبان چاینا دیلی، چاپ پکن، نشست ونکوور را مورد انتقاد قرار داد و گفت چنین جلساتی می‌تواند غیرسازنده باشد‌. همچنین وزیر خارجه چین گفت همه کشورهای جهان باید درصدد کاهش تنش باشند و اظهار کرد که تاریخچه این مناقشه نشان می‌دهد هرگاه تنش فروکش کرده، مداخله یا اقدامی صورت گرفته که به تشدید آن منجر شده است‌.
در پایان نشست ونکوور قرار شد یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به پکن سفر کند و مقامات چینی را در جریان مذاکرات این نشست قرار دهد‌. حکومت کره‌شمالی همواره ایالات متحده را به توطئه برای اشغال آن کشور متهم کرده و دلیل آن را خط‌مشی مستقل خود قلمداد کرده و گفته است که برای دفاع از خود، به اسلحه هسته‌ای و موشکی نیاز دارد‌. در مقابل، جامعه جهانی اتمی شدن کره‌شمالی را تهدیدی برای صلح دانسته و شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌های گسترده‌ای را علیه آن کشور به اجرا گذاشته است‌.
به گفته سازمان‌های امدادرسانی بین‌المللی، مدیریت نادرست اقتصادی و فشار تحریم‌ها همراه با قطع کمک خارجی اکثر مردم کره‌شمالی را در شرایط بسیار دشواری قرار داده هرچند مقامات کره‌شمالی گفته‌اند مردم آن کشور برای حفظ دستاوردهای هسته‌ای و موشکی حکومت خود مایل به قبول هر گونه دشواری هستند‌.
تمرین جدی آمریکا برای درگیری احتمالی با کره‌شمالی
این در حالی است که دیروز یکی از قانونگذاران ارشد جمهوریخواه گفت ارتش آمریکا در حال اجرای تمرین‌های بسیار جدی برای یک درگیری احتمالی با کره‌شمالی است‌. او ابراز امیدواری کرد چنین آمادگی‌هایی هرگز مورد استفاده قرار نگیرد‌.
عضو جمهوریخواه کنگره که ریاست کمیته سرویس‌های مسلح مجلس نمایندگان را بر عهده دارد، گفت دولت ترامپ با دقت در حال بررسی گزینه‌های خود است‌. تورنبری به گروهی از خبرنگاران گفت: دولت با جدیت تمام در حال بررسی است که در صورت اجرای گزینه‌های نظامی علیه کره‌شمالی چه مواردی دخیل خواهد بود‌. تدابیر آموزشی بسیار جدی است‌. ارتش روند آماده‌باش دارد و امیدواریم هرگز به استفاده از آنها نیازی نشود‌.
وزیر دفاع آمریکا مکررا تاکید دارد تلاش‌ها برای حل بحران کره‌شمالی باید از طریق دیپلماتیک باشد، با این حال او گفته است پنتاگون همواره طرح‌هایی را برای هر گونه حمله قریب‌الوقوع در دست دارد‌. تنش‌ها در شبه‌جزیره کره و میان پیونگ‌یانگ و واشنگتن چندین ماه بسیار بالا بود چرا که رهبر کره‌شمالی مکررا آزمایش‌های موشکی با توانایی بالقوه حمل یک کلاهک هسته‌ای انجام می‌داد و ایالات متحده آمریکا را به حمله احتمالی تهدید می‌کرد‌.
رییس کمیته سرویس‌های مسلح مجلس نمایندگان آمریکا همچنین گفت: اگر قرار است از زنان و مردان بخواهید جان‌شان را فدای کشورشان کنند، وظیفه ماست تا بهترین تجهیزات نظامی و آموزش‌ها و تدارکات را در اختیار آنها قرار دهیم و گمان می‌کنم این بخشی از روندی است که در جریان است‌. گرچه تنش‌های جهانی هفته گذشته با ازسرگیری مذاکرات میان دو کره اندکی کاسته شده بود اما جنگ لفظی آمریکا – کره‌شمالی سه‌شنبه با اظهارات کیم جونگ اون برای محکوم کردن توئیت ترامپ که گفته بود دکمه هسته‌ای او بزرگ‌تر از دکمه کیم جونگ اون است، مجددا آغاز شد‌. رهبر کره‌شمالی چنین سخنانی را اسپاسم یک دیوانه و پارس کردن یک سگ‌ هار توصیف کرد‌.
بودجه 5/1 میلیون دلاری آمریکا برای حمایت از حقوق‌بشر
آمریکا اعلام کرد 5/1 میلیون دلار به برنامه حمایت از حقوق بشر و تبادل آزاد اطلاعات در کره‌شمالی اختصاص داده است‌.
اداره دموکراسی حقوق بشر و امور کارگری وزارت خارجه آمریکا با بیان این خبر اعلام کرد: شرکت‌ها و سازمان‌هایی که می‌خواهند در این پروژه حضور داشته باشند، باید در راستای اهداف تعیین‌شده یعنی ارتقای اصول حقوق بشری، گسترش مسوولیت‌پذیری و پاسخگویی و ارتقای جریان تبادل اطلاعات از کره‌شمالی به خارج از کشور و برعکس وارد عمل شوند‌. این اداره اعلام کرد: شرکت‌های ثبت‌نام‌کننده برای حضور در این پرونده حداکثر یک میلیون و حداقل 100 هزار دلار درخواست بودجه کنند‌.
سایر اخبار این روزنامه
در توسعه اقتصاد فضای مجازی از جهان عقب نمانیم افزایش هرگونه عوارض در سال آینده ممنوع شد ارزهای دیجیتال همچنان غیر قابل اعتماد؛ تغییرات مدیریتی در سازمان بورس ناکارآمدی طرح‌های اشتغالزایی دولت ادامه دارد؛ انتقاد وزارت ارشاد از بانک مرکزی در پی عدم تخصیص ارز به کاغذ بالکی بیانیه ۱۵۳ نماینده مجلس در مورد تاخیر 4 ماهه دولت؛ سقط جنین در ایران؛ همچنان در پیچ‌وخم پزشکی و فقهی؛ وزارت امور تنهایی ! نقدینگی باز هم رکورد زد راهکار اصناف برای حمایت از تولید و بهبود صادرات؛ ازسرگیری فعالیت غول نفتی آمریکایی در شمال عراق گلایه بازماندگان پلاسکو از بی توجهی ها تهدید به اقدام نظامی حسنی به مکتب نمی‌رفت...! «گروه بین‌المللی بحران» با تاکید بر کارایی برجام: نابودی موشک بالستیک حوثی‌ها در حریم هوایی عربستان روسیه خواهان مذاکرات فوری دولت افغانستان و طالبان شد پارلمان اروپا صادرات فناوری سایبری را کنترل می‌کند بمب ساعتی اقتصاد کشور